Start van hoofdcontent

Politiek

nl

SP dringt aan op terugkeer camera's Sierplein na nieuwe overval

29 mei 2018, 13.51 uur

De SP wil dat het stadsbestuur nu echt de toezichtcamera's op en rond het Sierplein terugbrengt. Aanleiding is de zoveelste overval rond het plein in Slotervaart.

Vanochtend werd een vrachtwagen vol sigaretten overvallen bij het tankstation. Het Esso-station zelf werd ook al vaker overvallen. Net als andere ondernemers rond het Sierplein.

Ondernemers zijn boos dat de toezichtcamera's op het plein in 2014 zijn weggehaald. Een linkse meerderheid in de gemeenteraad wilde toen minder cameratoezicht in de stad. Schoorvoetend besloot burgemeester Eberhard van der Laan die wens op een plek uit te voeren en dat werd het Sierplein.

Lees ook: Ondernemers geplaagd door inbraken na weghalen cameratoezicht

De SP riep in maart op om de toezichtcamera's weer terug te plaatsen op het plein, omdat het er onveiliger is geworden. Die oproep herhaalt raadslid Nicole Temmink vandaag opnieuw. 'De zoveelste keer dat er rondom het Sierplein een overval is. Al weken geleden stelde ik vragen over het verdwijnen van de camera’s, maar nog steeds geen antwoord', schrijft ze op Twitter. 'Tijd dat er actie ondernomen wordt, want de veiligheid van de medewerkers en ondernemers zou voorop moeten staan.'