Start van hoofdcontent

112

nl

Vrouw gechanteerd met acht jaar oude naaktfoto's, twee mannen aangehouden

31 mei 2018, 00.44 uur

De politie heeft in Groningen twee mannen van 18 en 32 jaar aangehouden voor het chanteren van een vrouw uit Amsterdam. Gestolen naaktfoto's werden gebruikt om de vrouw geld te laten betalen.

De computer van de vrouw werd bij een inbraak op 6 mei gestolen. In de Groningse wijk De Buitenhof gingen de dieven er met de spullen vandoor. Op de computer stonden acht jaar oude naaktfoto's van de vrouw. Ruim twee weken later werd de Amsterdamse via Facebook benaderd door de 32-jarige man. Als ze geen geld betaalde zouden de naaktfoto's openbaar worden gemaakt.

Afspraak gemaakt met verdachte
Toen de politie was gewaarschuwd werd er een afspraak met de 32-jarige man gemaakt in Heerenveen. Hij zou de computer teruggeven, de vrouw zou betalen. Nog voor de deal kon plaatsvinden werd de auto door agenten onderschept. De 32-jarige man en zijn 18-jarige bijrijder werden aangehouden.

Lees ook: Die 'onschuldige naaktfoto' kan jongeren voor altijd achtervolgen

Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar het politieonderzoek is nog in volle gang. 'Zodra dit is afgerond zal er een dossier opgemaakt worden. Justitie beslist dan of de mannen worden vervolgd of niet', meldt de politie.