Start van hoofdcontent

Stad

nl

Staking streekvervoer uitgesteld: 'Werkgevers lijken bereid stappen te zetten'

21 juni 2018, 12.26 uur

De staking in het streekvervoer, die eigenlijk vanaf maandag 25 juni voor onbepaalde tijd zou plaatsvinden, is met twee dagen uitgesteld tot woensdag.

Dat meldt vakbond FNV Streekvervoer. 'Door de hoge dreiging van een langdurige staking lijken werkgevers eindelijk bereid stappen te zetten. Onder leiding van bemiddelaars wordt verder gewerkt. Mocht er uiterlijk dinsdag 26 juni einde dag een fatsoenlijk resultaat van bemiddelaars liggen, zwart op wit, dan blijven de bussen rijden.'

Mocht er een ander resultaat volgen, dan wordt er alsnog gestaakt. FNV eist, samen vakbond CNV, onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke tweeënhalf uur een (plas)pauze.

Lees ook: Streekvervoer rond stad maandag plat door staking, werkgevers 'verrast'

'We willen afspraken die keihard en zwart op wit in de cao staan en die dus niet ontdoken kunnen worden', zegt Paula Verhoef, eerste onderhandelaar FNV Streekvervoer. 'Blijkt het van werkgevers niet meer dan een trucje om tijd te rekken, dan gaan op woensdag alsnog alle lijnen plat.’

Chauffeurs van het GVB staken niet. Reizigers vanuit de stad zouden wel gedupeerd worden door de staking als ze met andere vervoerders in de richting van Schiphol en Weesp gaan.