Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amstelveen wil We Are Here-pand maandag ontruimen

21 juni 2018, 17.23 uur · Aangepast 21 juni 2018, 17.39 uur

Amstelveen wil het door We Are Here gekraakte kantoorpand maandagmiddag om 12.00 uur ontruimen. De groep is te laat met het indienen van een bezwaar. De krakers hebben nu alsnog een kort geding ingediend.

De eigenaar van het pand aan de Groen van Prinstererlaan deed kort na de kraak aangifte. Het Openbaar Ministerie schreef de krakers daarop vorige week een brief, waarin zij werden verzocht om het pand te verlaten. We Are Here kreeg tot woensdagnacht de tijd om het besluit aan te vechten, maar dat is niet gebeurd.

Lees ook: Ook Amstelveen moet procedure starten om We Are Here weg te krijgen

Na de aankondiging van de ontruiming, hebben de krakers alsnog een kort geding ingediend. Dat kort geding dient maandag om 10.00 uur, twee uur voor de geplande ontruiming. De rechter zal dan bepalen of er daadwerkelijk mag worden ontruimd.

De gemeente maakte kort na de kraak al duidelijk niet blij te zijn met de nieuwe bewoners van het pand. Ook buurtbewoners uitten hun ongenoegen. Twee weken geleden hielden zo'n twintig Amstelveners een protestborrel bij het pand. Ook protesteerde een extreemrechtse groepering bij het raadhuis in Amstelveen.