Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachte raketbeschieting pand Panorama langer vast

25 juni 2018, 15.49 uur · Foto: Inter Visual Studio

Het voorarrest van de man die wordt verdacht van het beschieten van een kantoorpand met een antitankwapen aan de Teleportboulevard is verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag beslist. De 41-jarige man uit Woerden werd vrijdag aangehouden.

De man wordt onder meer verdacht van veroorzaken van een ontploffing, vernieling van een kantorencomplex, poging tot moord en wapenbezit. De man die lid is van Caloh Wagoh MC Main Triad, een outlaw motorcyclegang, zit in volledige beperkingen. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Lees ook: Pand uitgeverij Panorama en Revu beschoten met antitankwapen: politie pakt verdachte

Het kantoorpand werd donderdag rond 23.00 uur beschoten. In het getroffen gebouwencomplex zit onder meer Pijper Media, uitgever van bladen als Panorama, Nieuwe Revu en Playboy. De raket is afgevuurd op de etage waar meerdere redacties zijn gevestigd.

Lees ook: Hoofdredacteur Panorama: 'Dit is een serieuze aanslag'

De hoofdredacteur van Panorama classificeert de beschieting als een aanslag. 'Ze hebben niet met een vuurpijl geschoten. Door de druk van de raketwerper is een ruit vlakbij van waar geschoten is ook gesneuveld. Dat laat wel zien dat dit een serieus iets is.'