Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tandartspraktijk moet voorlopig deuren sluiten wegens 'ernstige tekortkomingen'

9 juli 2018, 20.41 uur · Aangepast 10 juli 2018, 00.56 uur · Foto: CC0 Creative Commons

Tandartspraktijk 0900Dentist aan de Lijnbaansgracht mag voorlopig geen klanten ontvangen. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) besloten omdat de praktijk op meerdere gebieden flink tekort schiet.

In het rapport van de inspectie is te lezen dat medewerkers niet altijd handschoenen droegen in daarvoor bestemde situaties. Wanneer ze wel beschermingsmiddelen als handschoenen gebruikten deden ze deze niet uit als ze de behandelruimtes in- en uitliepen. Ook vervingen ze hun handschoenen niet altijd bij een patiëntwissel.

In het rapport staat verder dat er geen desinfectievloeistof aanwezig was voor het desinfecteren van werkmateriaal. Bovendien was er geen duidelijke scheiding tussen het schone en vuile gedeelte op werkbladen en in kasten. Ook liep er een kat rond in de praktijk.

Gezondheid in gevaar

Door deze 'ernstige tekortkomingen', zoals de inspectie het noemt, waren de veiligheid en gezondheid van de patiënten in gevaar. De praktijk mag geen klanten ontvangen, totdat de situatie dusdanig verbeterd is dat de inspectie haar oordeel bijstelt. Ook moet de praktijk patiënten informeren waar ze in de tussentijd terecht kunnen voor tandheelkundige zorg.