Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie voert druk op: vanaf morgen ook minder boetes op de weg

16 juli 2018, 19.15 uur · Foto: Politie Team Hoofdwegen Amsterdam

De politie voert de druk op de korpsleiding en het ministerie op: waar de basisteams al ruim een week nauwelijks bonnen uitschrijven, sluiten agenten van de verkeersteams zich morgen bij die actie aan.

De politie is het niet eens de cao-voorstellen, omdat daardoor de in hun ogen toch al hoge werkdruk alleen maar verder toeneemt. Om hun standpunt kracht bij te zetten, schrijven de basisteams zich vorige week maandag alleen bekeuringen uit voor 'grove schendingen van de openbare orde en veiligheid'. Wie een lichte overtreding begaat, krijgt slechts een reprimande. 

Lees ook: Politiebonden: vanaf maandag schrijven we geen boetes uit

De bonden verwachten dat door actiedeelname van de verkeersteams de druk wordt opgevoerd. Omdat verkeersboetes doorgaans hoger zijn dan andere boetes, kosten actievoerende verkeersteams de schatkist meer geld dan actievoerende basisteams, schrijft de Nederlandse Politiebond (NBP). Door een soortgelijke actie in 2015 liep de overheid 70 miljoen euro mis. 

De verkeersteams sluiten zich vanaf morgenochtend 7.00 uur bij hun collega's aan. Ook zij komen vanaf dat moment alleen bij 'grove schendingen van de veiligheid' in actie. Bovendien worden trajectcontroles in stand gehouden.