Start van hoofdcontent

112

nl

Vrijspraak voor Gwensley G. voor bezit liquidatiewapen

19 juli 2018, 16.55 uur · Aangepast 19 juli 2018, 17.37 uur · Foto: Martin Damen

De 34-jarige Gwensley G., die werd gearresteerd na de liquidatie van de broer van een kroongetuige Nabil B. op 29 maart, is vrijgesproken van het bezit van de pistoolmitrailleur die vlak bij de plek van de liquidatie in Noord werd aangetroffen.

In de buurt van de plek van de liquidatie bij het beletteringsbedrijf aan de tt. Melissaweg in Noord werd het wapen gevonden. Het vermoeden bestaat dat dit is gebruikt bij de liquidatie van de 41-jarige Reduan, de broer van kroongetuige Nabil B.. 

Lees ook: Beelden: Moordenaar Reduan B. liep met pistool in achterzak naar sollicitatie

Op dat wapen werd wel het DNA van de G. gevonden. De rechtbank concludeert dat hiermee kan worden bewezen dat hij het wapen op enig moment heeft vastgehouden of aangeraakt, maar niet dat hij daadwerkelijk over het wapen heeft beschikt en wanneer dit dan zou zijn geweest. Om die reden spreekt de rechtbank hem van deze verdenking vrij.

Groot gevaar
G. wordt wel veroordeeld voor het bezit van een automatisch geweer en een pistool die bij hem thuis werden aangetroffen. Volgens de rechter brengt alleen al het voorhanden hebben van zulke wapens een groot risico met zich mee. Helemaal omdat bleek dat één van de wapens geladen was. 'Het feit dat de man zich met de wapens, zoals hij zelf heeft verklaard, regelmatig buiten en onder de mensen begaf, maakt dit des te ernstiger', aldus de rechtbank.

Lees ook: Moord op broer kroongetuige was tot in detail voorbereid

Omdat Gwensley G. deels wordt vrijgesproken, valt de straf lager uit dan de 3,5 jaar cel die de officier van justitie had geëist. G. moet één jaar de cel in, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Of het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat is nog niet bekend.