Start van hoofdcontent

112

nl

KNVB sluit zich aan bij gemeente: lidmaatschap 't Knooppunt opgezegd

20 juli 2018, 01.27 uur

De KNVB heeft met onmiddelijke ingang het lidmaatschap van zaalvoetbalclub 't Knooppunt opgezegd. Eerder werd de club door de gemeente al de toegang tot alle Amsterdamse sporthallen ontzegt.

De zaalvoetbalclub uit De Pijp was erg succesvol en wist zelfs de finale van de Champions League te halen. Toch besloot de club begin deze maand ermee te stoppen. 

Lees ook: Zaalvoetbalvereniging 't Knooppunt stopt ermee

Al snel werd duidelijk waarom de club ophield te bestaan. De gemeente weerde de zaalvoetbalclub uit alle Amsterdamse zalen naar aanleiding van een integriteitsonderzoek. 't Knooppunt bleek te worden gesponserd door de onderwereld en had haar succes voor een groot deel te danken aan drugsgeld. 

Lees ook: 'Voetbalclub werd gefinancierd door Mocro Maffia-kopstuk'

Na het oordeel van de gemeente blijft nu dus ook de KNVB niet achter. 'Na een zorgvuldige afweging van de belangen van de vereniging en de gevolgen voor de vereniging en haar leden, is het bondsbestuur tot het besluit van het opzeggen van het lidmaatschap gekomen', schrijft de bond op zijn website

Het bondsbestuur van de KNVB heeft met onmiddellijke ingang het lidmaatschap van zaalvoetbalvereniging ’t Knooppunt opgezegd: https://t.co/ZjJ5RtsRHY.

— KNVB (@KNVB) July 19, 2018