Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oud-raadslid D66: Bierfiets zomers en heel Amsterdams

22 juli 2018, 15.07 uur · Aangepast 22 juli 2018, 21.48 uur · Foto: The Photographer

Veel Amsterdammers hebben een hekel aan de bierfietsen in de stad, maar oud-raadslid van D66 Bart Vink noemt ze juist zomers en heel Amsterdams.

Dat is opmerkelijk, want vorig jaar pleitte de partij van Vink nog voor een totaalverbod van de bierfiets in de stad. Wel wilde D66 eind vorig jaar nog weten of zo'n verbod voor de hele stad juridisch haalbaar is.

Lees ook: 'Bierfiets per 2017 verboden in binnenstad'

De bar op wielen is al per 1 november vorig jaar verbannen uit de binnenstad. PvdA'er Dennis Boutkan spotte er gisteren in korte tijd veel in de Spaarndammerbuurt. 'In vijf minuten vijf ellendige bierfietsen. Wat mij betreft gaan ze definitief Amsterdam uit', schreef het raadslid op Twitter.

'Totaal gênant'
Vink reageerde daar op met: 'Niet doorslaan Dennis. Op plekken met voldoende ruimte oogt die fiets juist leuk, 's zomers en heel Amsterdams.' De opmerking van de D66'er levert een stortvloed aan kritiek op hem op. 'Jullie zijn de afgelopen jaren toch verdorie raadslid geweest? Toch wel enig idee van wat gaande is in de stad? Dit antwoord is toch totaal gênant?!', reageert het account Bewoners van de Pijp.

Lees ook: Ook West zit niet op bierfiets te wachten: maar is verbieden wel mogelijk?

'Leuk hè, die bezopen schreeuwende meute. Voegt echt iets toe aan de stad', schrijft Roos020. Of Vink zijn uitspraken sarcastisch bedoelde, blijft onduidelijk. Roos020: 'Op Twitter kun je heel moeilijk zien of iets sarcastisch bedoelt is of niet. In dit geval ga ik er vanuit dat het sarcastisch bedoelt is.'

Niet doorslaan Dennis. Op plekken met voldoende ruimte oogt die fiets juist leuk, ‘s zomers en heel Amsterdams.

— Bart Vink D66 (@bartlvink) July 21, 2018

100% buurtbewoners Raadhuisstraat-Rozengracht die ik spreek, zijn opgelucht dat de bierfiets eindelijk uit het centrum is verbannen. Dat D66 en @bartlvink de leefbaarheid voor bewoners (nog steeds) ondergeschikt vindt aan het toerisme is weer pijnlijk duidelijk.

— Freek (@freek) July 22, 2018

Leuk hè, die bezopen schreeuwende meute. Voegt echt iets toe aan de stad.

— Roos020 (@roos020) July 21, 2018

@bartlvink @jan_bert jullie zijn de afgelopen jaren toch verdorie raadslid geweest? Toch wel enig idee van wat gaande is in de stad? Dit antwoord is toch totaal gênant?!

— Bewoners van de Pijp (@BvdPijp) July 21, 2018