Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax over advies om kinderen thuis te laten: 'Liever nooit hoeven geven'

3 augustus 2018, 14.58 uur

Ajax raadt ouders ernstig af om hun kinderen mee te nemen naar de uitwedstrijd tegen Standard Luik. Het duel in de derde voorronde van de Champions League is een zogenoemd 'risicoduel'.

De oproep is opmerkelijk, want de club geeft ermee toe dat een potje voetbal kijken een gevaarlijke onderneming kan zijn. Het advies van Ajax zorgde ook in België voor krantenkoppen.

Ajax laat aan AT5 weten het toch nodig te vinden om de oproep te doen. 'Wij merken dat sommige supporters wel heel jonge kinderen meenemen. Aangezien het een risicowedstrijd betreft, hebben wij dit advies gegeven', zegt een woordvoerder.

Schoolvakantie
'Laten we vooropstellen dat wij dit advies natuurlijk liever nooit hoeven te geven', vervolgt de voorlichter. Hij denkt overigens niet dat er - ondanks de schoolvakantie - veel kinderen van plan waren om naar België mee te reizen. 'Maar als ze dit wel van plan waren vanwege de vakantie dan is het erg jammer voor ze. De week erop zijn ze in de Arena van harte welkom.'

Lees ook: Ajax-fans met buscombi naar Luik

Twee jaar geleden waren er ongeregeldheden tijdens een duel tussen Standard Luik en Ajax. Er werden in het stadion met fakkels en vuurwerkbommen gegooid. Daarom bestaat de vrees dat het nu opnieuw uit de hand kan lopen. 'Wij doen er uiteraard alles aan om ervoor te zorgen dat de zaken ordentelijk verlopen. Ondanks dat kun je dingen nooit helemaal uitsluiten en daarom brengen wij in dit geval toch dit advies uit', aldus Ajax.