Start van hoofdcontent

112

nl

Kogelgaten en explosief pas na enkele uren ontdekt: 'We hadden de exacte locatie niet'

14 augustus 2018, 17.56 uur

Het heeft enkele uren geduurd voordat de politie de kogelinslagen aantrof in schoonmaakbedrijf HBS aan de Johan Huizingalaan. Buurtbewoners reageren verontwaardigd, omdat tot die tijd het explosief dat aan de achterkant van het pand lag ook niet was ontdekt.

Vannacht om stipt 03.00 uur schrokken buurtbewoners wakker van een reeks harde knallen. Agenten die op de meldingen waren afgekomen, troffen in eerste instantie geen kogelinslagen aan en zijn daarop weer vertrokken.

Lees ook: Buurt opgeschrikt na beschieting aan Johan Huizingalaan: 'Ik vind het heel eng worden'

Toen de politie rond 05.30 uur opnieuw een melding kreeg, zijn agenten opnieuw gaan zoeken. Daarop werden een reeks kogelgaten in de rolluiken van de winkel ontdekt. Aan de achterkant van het beschoten pand werd een explosief op straat ontdekt.

'Ik denk dat als ik uitleg dat wij naar de locaties gaan die door de melders die 112 hebben gebeld worden doorgegeven en daar een onderzoek instellen. Dat zijn dus niet de exacte locaties als waar het incident heeft plaatsgevonden, dat mensen dat wel begrijpen', aldus politiewoordvoerder Esther Izaks.