Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Seedorf en Kluivert roepen Onana op

20 augustus 2018, 21.18 uur · Aangepast 20 augustus 2018, 21.33 uur

Oud-Ajacieden Clarence Seedorf en Patrick Kluivert, nu werkzaam als bondscoach en assistent-bondscoach van Kameroen, hebben Ajax-doelman André Onana opgeroepen voor de interland tegen de Comoren op 7 september.

Onana zei onlangs blij te zijn met de aanstelling van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert. Kluivert liet zich op zijn beurt positief uit over de doelman. 'Hij is een uitstekende keeper. Hij zal er normaal gesproken wel bij zijn', zei Kluivert tegen De Telegraaf.

Lees ook: Onana blij met aanstelling Seedorf en Kluivert bij Kameroen

Relatie met vorige coach was broos
Onana onderhield geen goede relatie met de vorige bondscoach Hugo Broos. 'In een periode dat het beter was voor mij om te keepen bij Ajax, waar mijn carrière net op het punt van beginnen stond, heb ik tegen Hugo Broos gezegd dat het in ieders belang was dat hij mij niet zou selec­teren voor Kameroen. Daar was hij het mee eens. Later vertelde hij in de pers dat ik weigerde voor Kameroen te spelen', zei Onana tegen Het Parool.

Lees ook: Seedorf en Kluivert nieuw bondscoachduo Kameroen

Afrika Cup
Kameroen organiseert volgend jaar de Afrika Cup in eigen land. Het toernooi wordt voor het eerst in juni en juli gehouden. Normaliter is de Afrika Cup in januari/februari. Dat betekent dat Onana gewoon het hele jaar beschikbaar is voor Ajax. Kameroen is als organisator automatisch geplaatst voor de Afrika Cup van 2019, maar doet toch mee aan het kwalificatietoernooi.