Ajax heeft aan tien minuten genoeg: Vitesse met 0-4 vernederd

2 september 2018, 16.15 uur · Aangepast 2 september 2018, 18.35 uur · Foto: AT5

Nog nooit had Ajax het zo makkelijk in Arnhem. In de Gelredome was Vitesse al na 10 minuten verslagen. Het scorebord stokte uiteindelijk op 0-4.

Ten opzichte van de basisopstelling eerder deze week tegen Dinamo Kiev waren er twee wijzigingen bij Ajax. David Neres keerde na zijn blessure terug in de basis ten koste van Donny van de Beek. Nicolas Tagliafico mocht ook beginnen, hij was dinsdag nog geschorst.

120 tellen
Ajax had niet lang nodig om in de wedstrijd te komen. Na 120 seconden schoot Hakim
Ziyech al raak, krap vier minuten daarna kopte Klaas Jan Huntelaar al binnen voor de 0-2.

En daarmee was de bliksemstart nog niet afgelopen. Na 18 minuten werd Dusan Tadic mooi vrijgespeeld door David Neres, Tadic bleef koel en liftte de bal met veel gevoel over Vitesse-keeper Eduardo heen. Vitesse kon daar weinig tot niets tegenover stellen.

Nog eentje dan
Ajax schakelde een tandje terug en de teams gingen rusten bij een 0-3 tussenstand. Het duurde na rust tien minuten voordat er iets te beleven viel. Huntelaar leek de vierde binnen te tikken maar dit doelpunt werd afgevlagd, nog geen minuut later zorgde hij alsnog met een bijna identiek doelpunt voor de 0-4.

Het doelpunt nam de laatste wind uit de zeilen van Vitesse en de Ajacieden konden zo het laatste halfuur rustig uitvoetballen. PSV gaat nog steeds aan de leiding in de stand met een 100 procent score uit 4 wedstrijden. Ajax volgt met 10 uit 4.