Start van hoofdcontent

Ajax

nl

De Ligt nog steeds in de race voor 'Golden Boy Award'

1 november 2018, 17.30 uur · Aangepast 1 november 2018, 17.42 uur

Matthijs de Ligt maakt nog altijd kans op de 'Golden Boy Award'. Dit is de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het grootste Europese voetbaltalent tot 21 jaar. De Ligt kennen we natuurlijk als aanvoerder en rots in de branding van Ajax. Ook Justin Kluivert, die Ajax afgelopen zomer inruilde voor AS Roma, staat nog op de lijst.

Van de honderd jonge voetballers die op 1 juli werden genomineerd vielen er steeds meer af. Donderdagmiddag daalde het aantal van veertig naar twintig. De nieuwe lijst werd gepubliceerd door Tuttosport, de Italiaanse krant die de prijs sinds 2003 uitreikt. 

Vorig jaar ging de prijs naar Kylian Mbappé en volgens Tuttosport is De Ligt een van de favorieten om de Franse ster op te volgen. Mbappé is overigens ook dit jaar genomineerd en speelde een geweldig WK. Dus ook hij is weer een grote kanshebber.

Lees ook: Milik grijpt net naast prestigieuze golden boy award

Rafael van der Vaart 
Onder de overgebleven kanshebbers zijn de Ligt en Kluivert de enige Nederlanders. De laatste keer dat de award naar een Nederlandse speler ging was in 2003, toen Rafael van der Vaart hem in de wacht sleepte. Ook hij speelde destijds voor Ajax. 

Lees ook: Bazoer en Riedewald genomineerd als golden boy

Journalisten
Voordat de genomineerden donderdag werden gehalveerd waren ook Amsterdammers Javairo Dilrosun en Timothy Fosu-Mensah in de running. Wie er uiteindelijk met de prijs vandoor gaat, wordt bepaald door dertig Europese journalisten.