Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Het is alweer even geleden dat Ajax de KNVB Beker won

19 december 2018, 09.34 uur · Aangepast 19 december 2018, 13.56 uur · Foto: Ajax

Ajax speelt voor de KNVB-beker vanavond diep in Limburg tegen Roda JC voor een plek in de kwartfinale.

Het is alweer een tijdje geleden dat de club de nationale beker won, in 2010 won Ajax van Feyenoord. Vanwege de veiligheid werd toen besloten twee wedstrijden te spelen, uit en thuis zonder supporters van de tegenpartij. Het werd een makkie voor Ajax: 2-0 en 4-1. De zes doelpunten werden gemaakt door Siem de Jong (4) en Luis Suárez (2).

Omhaal
In het seizoen 2005-2006 speelde Ajax voor de beker ook tegen Roda JC, de halve finale, en dat was een memorabele. Het ging niet zo lekker totdat Klaas-Jan Huntelaar het op zijn heupen kreeg. Ajax stond tot ver in blessuretijd met 1-0 achter en dus leek Roda zeker van een plaats in de finale.

In de 94e minuut gaf -wie kent 'm nog- Juanfran de bal blind voor en scoorde KJH met een prachtige omhaal, de verlenging werd met 2-1 gewonnen. De finale later tegen PSV ook: 2-1, twee keer Huntelaar.

Uitgeschakeld
De afgelopen twee jaar werd Ajax uitgeschakeld in de achtste finale. Twee jaar geleden verraste eerstedivisionist Cambuur met 2-1, vorig jaar deed FC Twente het beter in de strafschoppenserie (7-6). Ziyech en De Ligt misten hun pingel.

Lees ook: Ajax uitgeschakeld door Cambuur in strijd om KNVB Beker

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion vanavond begint om 20.45 uur.

Lees ook: Ajax uitgeschakeld in bekertoernooi na verloren penaltyreeks