Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Barça wil duizelingwekkend bedrag voor De Jong betalen: 90 miljoen'

23 januari 2019, 07.33 uur · Aangepast 23 januari 2019, 08.08 uur · Foto: AT5

Het was al gek, maar het is steeds gekker aan het worden. Barcelona zet volgens De Telegraaf alles op alles om Frenkie de Jong binnen te halen en zou 90 miljoen euro voor hem willen betalen. Dat is 15 miljoen meer dan Paris Saint-Germain die ook al maanden op de middenvelder zit te azen.

Van Dijk
Met de 90 miljoen euro zou de 21-jarige middenvelder de duurste voetballer uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis worden. Hiermee neemt hij het stokje over van Virgil van Dijk, die voor 84,5 miljoen euro van Southampton naar Liverpool ging.

Lees ook: Tadic over mogelijke transfer De Jong: 'Ik denk dat hij veel meer waard is dan 75 miljoen'

Top 5 duurste transfers ooit
Voor Ajax is 90 miljoen euro natuurlijk helemaal een klapper, vorig seizoen vertrok Davinson Sanchez voor 40 miljoen euro naar Tottenham Hotspur en is Ajax' meest lucratieve verkoop tot nu toe. En mocht Barcelona het bedrag inderdaad betalen dan staat De Jong in de top 5 duurste voetbaltransfers ooit. Na Neymar (222 miljoen), Paul Pogba (105), Gareth Bale (100) en Cristiano Ronaldo (94) deelt de Ajacied dan de vijfde plek met Gonzalo Higuain.

Lees ook: In Arkel blijft Frenkie gewoon Frenkie: 'Ik hoop dat hij hier z'n carrière eindigt'

Eerder zou Manchester City zich ook hebben gemeld voor 70 miljoen. PSG zou niet verder willen gaan dan 75 miljoen. Mocht de transfer doorgaan is het nog niet duidelijk of de Ajacied per direct naar Spanje zal vertrekken, of pas in zomer.

Lees ook: 'Manchester City wil 70 miljoen betalen voor Frenkie de Jong'