Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metro's gaan minder vaak rijden om kosten te besparen

14 juli 2020, 22.02 uur · Aangepast 14 juli 2020, 22.28 uur · Door Redactie

Van zes keer per uur naar vijf keer per uur: metro's zullen de komende maanden minder frequent gaan rijden. Het GVB heeft toestemming gekregen van de Vervoerregio om om die manier kosten te drukken in de huidige coronacrisis.

Voorzitter van de Vervoerregio Amsterdam en wethouder Sharon Dijksma schrijft dat vandaag in een brief. Hoewel iedereen inmiddels weer met het openbaar vervoer (ov) mag reizen, blijft het aantal reizigers met ruim 60 procent achter ten opzichte van een jaar eerder.

Afwijken van verplichtingen

Vervoerders kregen van het Rijk de opdracht om vanaf 1 juni met een zo maximaal mogelijke dienstregeling te rijden. Maar door de coronacrisis stappen relatief weinig mensen in de bus, tram en metro. De Vervoerregio geeft vervoerders als het GVB daarom nu toestemming om af te wijken van verplichtingen die staan in hun concessie.

Het GVB mag daarom de metro's minder vaak laten rijden. Ook Connexxion laat bussen minder frequent rijden op de lijnen van R-net in de regio Amstelland-Meerlanden. Vervoerders mogen er ook voor kiezen om minder materieel in te zetten tijdens daluren en meer tijdens de spits.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938