Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Stadsdeelvoorzitter Sweet op multicultiboot

28 juli 2009, 16.20 uur · Aangepast 29 juli 2009, 14.20 uur

Elvira Sweet, stadsdeelvoorzitter Zuidoost, vaart dit jaar mee met de Caraïbische gayboot 'Extraordinary pirats of the Caribbean'.

Met de multiculturele boot, met als thema 'Sexual healing', zal organisator Mikel F. Haman op ludieke wijze de omstreden 'healing'-praktijken op de hak te nemen. Hiermee wordt onder andere gedoeld op het incident dat zich ruim een jaar geleden voordeed bij een patiënt van de VU. Deze werd door een laborante doorverwezen naar haar pinkstergemeente om van zijn HIV en geaardheid 'verlost' te kunnen worden.

Elvira Sweet:"Ik wil dat de discussie op gang komt over homoseksualiteit, juist bij bevolkingsgroepen waar er op dit onderwerp nu nog een taboe rust. Door het taboe of ontkennen van homoseksualiteit durven mensen nu niet voor hun gevoelens uit te komen. Dat is verschrikkelijk! Iedereen moet zelf kunnen en durven kiezen wie ze liefhebben en met wie ze willen samenwonen. Dankzij Mikel Haman en het COC Amsterdam kunnen we deze discussie nu ook in Zuidoost voeren, waarvoor ik hen zeer dankbaar ben."