Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer schietpartij overleden

7 augustus 2009, 19.30 uur · Aangepast 10 augustus 2009, 10.21 uur

De vijftienjarige jongen die in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond raakte bij een schietpartij aan de Steenderenstraat in Zuidoost is vrijdagmiddag overleden.

De tiener overleed rond 16.45 uur. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het politie-onderzoek naar de precieze toedracht van de schietpartij is nog in volle gang.

Na een ruzie op straat werd in de nacht van woensdag op rond 03.00 uur in de straat in Gaasperdam meerdere keren op een auto geschoten. Het slachtoffer, dat als passagier in het voertuig zat, werd daarbij geraakt. Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis afgevoerd. Daar overleed hij dus vrijdagmiddag.  De politie kan nog niet zeggen waar de ruzie over ging en of de schutter het slachtoffer met opzet of per ongeluk heeft neergeschoten.

De afgelopen drie maanden waren er in Zuidoost nog zeker elf andere schietpartijen, met een dode en diverse gewonden tot gevolg. Volgens de politie staat het incident van deze week echter op zichzelf.

De politieke bestuurders van het stadsdeel Zuidoost willen nog niet reageren op de fatale afloop van de schietpartij, zo laat een woordvoerder weten. Zij willen eerst meer informatie hebben over de toedracht van het incident. Wel zal het stadsdeel contact opnemen met de familieleden van de omgekomen jongen.