Start van hoofdcontent

Stad

nl

Erbas-verdachte is Turkse illegaal

24 augustus 2009, 18.48 uur · Aangepast 26 augustus 2009, 17.11 uur

De politie weet wie de man is die twee weken geleden Arzu Erbas, de eigenares van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Geuzenveld, zou hebben doodgestoken.

Het gaat om de 41-jarige Nevzat Koyak. De politie maakte zijn identiteit maandagavond onder andere bekend in een opsporingsbericht na het AT5 Nieuws. Ook werd zijn foto getoond.  De politie hoopt door de uitzendingen tips te krijgen over de verblijfplaats van de verdachte. Hij is nog voortvluchtig. De politie werkt momenteel met meer dan twintig rechercheurs aan de zaak. Justitie heeft 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Koyak werd geboren in Turkije en is illegaal in Nederland. Hij is volgens de politie verslaafd aan alcohol en drugs en heeft geen vaste verblijfplaats. Hij zou gevaarlijk en onberekenbaar zijn. De verdachte is al eerder betrokken geweest bij ernstige geweldsmisdrijven. De politie zei in het opsporingsbericht niets over het motief. De moord zou in elk geval niets te maken hebben met het kinderdagverblijf of met ouders van de kinderen daar. Volgens de zegsman was er ook geen relatie tussen de dader en het slachtoffer.

De 32-jarige Arzu Erbas werd twee weken geleden neergestoken op de parkeerplaats voor het dagverblijf, vlak nadat ze dat had afgesloten. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.