Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verdachte Erbas is niet verslaafd'

16 september 2009, 14.32 uur · Aangepast 17 september 2009, 11.25 uur

De politie heeft verkeerde informatie verspreid over Nevzat K., de verdachte van de moord op Arzu Erbas. Dat stelde zijn advocaat Niels van der Laan woensdag.

K. (41) wordt ervan verdacht dat hij de 32-jarige eigenaresse van kinderdagverblijf Moeders Schoot op 10 augustus bij de crèche in Geuzenveld heeft doodgestoken. De politie verspreidde vlak na de moord een foto van de man. Zij vertelde daarbij dat hij verslaafd was aan drank en drugs. Ook zou hij eerder betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven.

Volgens Van der Laan is zijn cliënt helemaal niet verslaafd. Bovendien heeft hij een blanco strafblad. De advocaat spreekt van "stemmingmakerij". "Dit is niet alleen schadelijk voor mijn cliënt, maar ook voor de waarheidsvinding." De raadsman vermoedt dat de politie de volgens hem verkeerde informatie heeft gebaseerd op beweringen van een anonieme tipgever. Volgens hem ontkent zijn cliënt dat hij de moord heeft gepleegd.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde niet inhoudelijk op de beschuldigingen reageren. Hij zei wel dat justitie nog steeds achter het opsporingsbericht staat. Volgens hem moet de rechter uiteindelijk oordelen of het bericht rechtvaardig was.