Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bank of Tokyo in WTC overvallen

2 oktober 2009, 12.14 uur · Aangepast 3 oktober 2009, 19.09 uur

Enkele mannen hebben vrijdagochtend een overval gepleegd op een kantoor van de Bank of Tokyo in het World Trade Center.

De mannen drongen met bivakmutsen het pand binnen en overvielen het filiaal, dat op de vijfde verdieping ligt. De overvallers bedreigden de twintig tot dertig medewerkers met een vuurwapen. Ze zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan en zijn nog voortvluchtig, aldus een politiewoordvoerder.

Bij de overval raakte niemand gewond. Het bankfiliaal ging tijdelijk dicht en alle medewerkers zijn door de politie gehoord over het incident. Rond 14 uur was het filiaal weer geopend. De politie heeft in de omgeving van het World Trade Center een scooter teruggevonden. De overvallers zijn mogelijk op deze scooter gevlucht. Op een andere plaats is een kassalade gevonden. Hoeveel geld hierin zat, wilde een politiewoordvoerder niet zeggen. De politie weet nog niet of met de lade de hele buit is teruggevonden, of dat de overvallers nog meer buit hebben gemaakt. Intussen is gestart met een sporenonderzoek en het horen van getuigen.

Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken en die menen informatie te hebben die van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Een anonieme melding kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.