Start van hoofdcontent

Stad

nl

Cohen wil overvallers schoenen afnemen

7 januari 2010, 09.02 uur · Aangepast 8 januari 2010, 09.28 uur

"Om overvallers duidelijk te maken dat misdaad niet loont, moeten we desnoods hun mooie gympen maar afpakken". Burgemeester Job Cohen zegt dit in De Telegraaf van donderdag.

Cohen uit zijn zorgen over het toenemend aantal overvallen in de hoofdstad. "Het is duidelijk dat we naar nieuwe methoden moeten zoeken om het tij te keren. Het afpakken van mooie schoenen klinkt wellicht wat gek, maar kan een effectieve maatregel zijn'', aldus de burgemeester. Volgens hem moet het de daders duidelijk worden gemaakt dat ze alles wordt afgenomen waar ze niet eerlijk aan zijn gekomen. "We moeten echt alles uit de kast halen om het aantal overvallen in te perken'', laat Cohen in de krant weten.

"Ik kan de mensen alleen maar aanraden heel voorzichtig te zijn als er iemand aanbelt. Behalve goede sloten is het aan te bevelen een haakje op de deur te doen, waardoor ongenode gasten niet zomaar binnen kunnen stappen. Het is triest dat dit moet, maar het is een manier om erger te voorkomen", aldus de burgemeester.