Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxichauffeur Sidi Mohamed B. blijft vastzitten

9 maart 2010, 16.44 uur · Aangepast 10 maart 2010, 16.58 uur

De 38-jarige Sidi Mohamed B., de taxichauffeur die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar de 44-jarige Rob Sitek op het Leidseplein in Amsterdam heeft doodgeslagen, blijft in voorlopige hechtenis.

Zijn zaak wordt op 7 april inhoudelijk behandeld. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten. Sitek overleed aan hersenletsel, nadat B. hem volgens het Openbaar Ministerie met gebalde vuist had geslagen waarop het slachtoffer met zijn hoofd hard tegen de grond belandde. De twee zouden ruzie hebben gekregen over de ritprijs.

Advocaat Paul Acda vroeg de rechtbank dinsdag tijdens een zogeheten pro-formazitting vergeefs de voorlopige hechtenis op te heffen of op zijn minst tijdelijk te schorsen, zodat B. de kans krijgt wat tijd door te brengen met zijn gezin totdat zijn zaak dient. Hij heeft een pasgeboren zoon en zijn andere zoontje is onlangs geopereerd. De zorg voor zijn gezin rust inmiddels al acht maanden op de schouders van zijn vrouw, bepleitte zijn advocaat. Voor de geboorte van zijn zoon kreeg B. onlangs een dag onbegeleid verlof.

Bekijk hier de aflevering van Blauw over de zaak.