Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boor Noord/Zuidlijn heeft 'moeder'

11 maart 2010, 11.16 uur · Aangepast 21 maart 2013, 15.02 uur

De 24-jarige Cecilia van der Pol ontfermt zich de komende tijd over de medewerkers van de tunnelboor voor de Noord/Zuidlijn. De studente heeft zich opgeworpen als tunnelpatin, de moeder van het boorpersoneel.

Dat maakte het projectbureau Noord/Zuidlijn donderdag bekend.

,,Ik kan zingen als een nachtegaal en mijn appeltaarten overleven nooit tot de volgende dag'', schreef Van der Pol in haar sollicitatiebrief. Ze reageerde hiermee op een oproep van het projectbureau, dat vorige week liet weten dat het met spoed een tunnelpatin zocht.

Van der Pol viel op vanwege haar enthousiasme. ,,Ze wil elke twee à drie weken langskomen en ervoor zorgen dat het echt 'haar jongens' worden'', legde een woordvoerder de keuze uit. De studente, die al is afgestudeerd als politicoloog en nu een master besturen van maatschappelijke organisaties volgt, is eveneens pleegmoeder van drie moeilijk opvoedbare kinderen. ,,Lastige boorders kan ze dus ook wel aan'', constateerde de zegsman.

De tunnelpatin doopt het gigantische bouwwerk, dat momenteel onder het Damrak staat opgesteld, met champagne. Vervolgens komt ze van tijd tot tijd langs op de bouwplaats en brengt ze lekkers mee voor de met name uit Duitsland afkomstige medewerkers, die zwaar werk moeten verrichten op de boor.

De tunnelboor wordt vandaag ingezegend door een geestelijke van de katholieke kerk. AT5 zendt de inzegening vanaf 17.00 uur live uit.