Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Toch weer verkiezing Mr Gay

24 maart 2010, 08.43 uur · Aangepast 25 maart 2010, 13.04 uur

Nederland krijgt dit jaar toch een nieuwe Mr Gay. Dat heeft de organisator van de Mr Gay Netherlands-verkiezing, Bram Heerink, dinsdag bekendgemaakt.

Het evenement werd in 2009 afgelast door gebrek aan financiers. Maar de afwezigheid van een Nederlandse kandidaat op de Mr Gay World-verkiezing, die in februari in Oslo plaatsvond, deed toch pijn in de Nederlandse homogemeenschap. Een aantal homomedia, waaronder het blad Gay & Night, de site Gay.nl, OUT TV en Out Music, heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de Mr Gay Netherlands-verkiezing nieuw leven in te blazen. De nieuwe editie van het evenement moet in augustus plaatsvinden.

De inschrijving is dinsdag geopend. Homo's die denken een kans te maken op de titel, kunnen zich aanmelden via de website. Organisator Heerink beklemtoont dat er geen leeftijdsgrens is voor kandidaten. ,,Een man van zestig kan ook heel aantrekkelijk en charismatisch zijn'', stelt hij.

De titel is nu nog in handen van de 28-jarige Jeffrey Zevenbergen uit Ridderkerk. Hij werd in 2008 bekroond tot Mr Gay Netherlands.