Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jort Kelder rekent belager De Jager in

21 april 2010, 01.23 uur · Aangepast 23 november 2011, 10.17 uur

Tijdens een debat op de Hogeschool van Amsterdam heeft een man dinsdagavond een rauw ei kapot gedrukt op het hoofd van Jan Kees de Jager, demissionair minister van Financiën.

CDA'er De Jager was met onder anderen Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD) in Amsterdam voor een verkiezingsbijeenkomst en sprak met studenten over onderwijs en de studiefinanciering. ,,Toen De Jager net aan het woord was, kwam er iemand aanlopen en die drukte het ei op zijn hoofd'', meldde Teeven.

Volgens een andere aanwezige begon De Jager net te vertellen dat het CDA niet wil bezuinigen op de basisbeurs en niet toe wil naar een sociaal leenstelsel, toen de man uit het publiek kwam. De man met het ei riep een onverstaanbare leus, sprong op het podium en sloeg het ei kapot tegen het hoofd van De Jager.

Debatleider Jort Kelder greep de eiergooier direct bij zijn kraag. Teeven vroeg de dader naar zijn naam en maakte die ook kenbaar aan alle aanwezigen in de volle zaal. De politie heeft de man gearresteerd. Het debat ging vervolgens gewoon verder.

Kijk voor meer foto's van het incident bij AT5 Gespot.

UPDATE: Er zijn inmiddels ook videobeelden van de aanval, via CampusTV.