Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tarief OV-chipkaart klopt vaak niet

27 april 2010, 09.50 uur · Aangepast 27 april 2010, 21.52 uur

De tarieven voor het reizen met de OV-chipkaart kloppen vaak niet. Het gps-systeem waarmee de trams en bussen gevolgd worden, valt regelmatig uit. Als dit gebeurt betalen reizigers alleen het basistarief van 0,78 euro.

Dit meldt De Telegraaf. Passagiers kunnen dus voordeel halen uit het falen van het gps-systeem. Met dit systeem betalen passagiers per kilometer en niet meer per zone. Het GVB is al ruim anderhalf jaar bekend met het probleem. De vervoersorganisatie zei vorig jaar nog dat het een kinderziekte was. Nu is bekend dat de storing bij het gps-systeem hoort.

Reizigers betalen soms ook meer voor hun reis met het openbaar vervoer. Als een passagier niet goed uitcheckt door bijvoorbeeld een storing, wordt de maximale ritprijs van vier euro afgeschreven. Reizigers kunnen dan hun geld terugvragen bij het GVB.

Op 3 juni gaat Amsterdam over op de OV-chipkaart. Reizigers kunnen vanaf die datum niet meer reizen met de strippenkaart. Amsterdam zegt helemaal klaar te zijn voor de invoering van de kaart.