Start van hoofdcontent

Stad

nl

Trams omgeleid bij ophopend vuilsnis

29 april 2010, 14.56 uur · Aangepast 30 april 2010, 17.07 uur

De trams en nachtbussen worden na Koninginnedag omgeleid als er te veel vuilnis op de rails ligt als gevolg van de 24-uursstaking van de reinigingsdienst.

Dit meldde een woordvoerster van vervoersbedrijf GVB donderdag. Het bericht in Het Parool dat het openbaar vervoer ernstig ontregeld zal zijn, klopt volgens haar niet.

De woordvoerster van het GVB verwacht dat de trams op zaterdagochtend gewoon 's ochtends vroeg kunnen uitrijden, mits de trambanen zijn schoongeveegd. "Ter plekke zullen we beoordelen of de trams kunnen rijden. Zo niet, dan stellen we een omleiding in'', aldus de woordvoerster, die reizigers aanraadt om voor vertrek op de website van het GVB te kijken.

In tegenstelling tot voorgaande jaren rijden de nachtbussen dit jaar niet in het centrum in de nacht na Koninginnedag. Vanwege de staking van de straatvegers heeft het GVB rondom de binnenstad bestaande bushaltes aangewezen waar de nachtbussen zullen stoppen om reizigers op te pikken.

Vanaf twaalf uur 's nachts, Koninginnenacht, wordt er 24 uur lang niet meer opgeruimd door de gemeentereiniging. Op 1 mei gaat de vuilnisdienst weer aan de slag, om op 6 mei opnieuw het werk neer te leggen. De gemeente zal die tweede staking mogelijk bij de rechter proberen te verbieden.