Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gala-diner Giro luidruchtig verstoord

8 mei 2010, 13.07 uur · Aangepast 10 mei 2010, 11.06 uur

Het moest een sjiek en gezellig diner worden met 500 VIP-genodigden en zakelijke partners van de Giro d'Italia. Het gala-diner dat de gemeente vrijdagavond in de Beurs van Berlage had georganiseerd, werd echter luidruchtig verstoord.

"De gemeente heeft wel geld om een vorkje te prikken bij de start van de Giro d'Italia, maar geen geld om de reinigers die dit evenement mogelijk maken een fatsoenlijk salaris te betalen", aldus een woordvoerder van het Comité Steun de Stadsreinigers.

Samen met een groep schoonmakers, werd er vrijdagavond voor de Beurs zeer luidruchtig geprotesteerd. Zo luidruchtig zelfs, dat waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher naar buiten kwam om met de actievoerders te praten.

Tegen de AT5-verslaggever ter plaatse zei Asscher de onvrede bij de schoonmakers goed te begrijpen. "Het is voor idereen het beste als er zo snel mogelijk een oplossing komt."

De staking van de gemeentereiniging gaat voorlopig gewoon door. Werkgevers, vertegenwoordigd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, hadden vrijdag een ,,constructief'' overleg met de vakbonden over de nieuwe cao voor gemeenteambtenaren, maar kwamen niet tot een akkoord. Wel spraken de partijen af om volgende week verder te praten.

Kijk voor foto's van de protesten bij AT5 Gespot.