Start van hoofdcontent

Stad

nl

Erwin Olaf wil A'dam uit vanwege homohaat

12 mei 2010, 11.23 uur · Aangepast 21 november 2011, 12.11 uur

Fotograaf Erwin Olaf overweegt Amsterdam te verlaten vanwege de toenemende homodiscriminatie. Dat zegt hij vandaag in de Gay Krant.

Hij vindt vooral dat jonge homo's daar te gelaten op reageren. Hij vertelt dat hij bij homosociëteit De Trut voor de deur geconfronteerd met een incident waarbij twee jongens van begin twintig, die met elkaar stonden te zoenen,  door een andere jongen die vlakbij op straat stond werden uitgescholden. Volgens Erwin Olaf liet de jongen weten dat hij vond dat homo's niet met elkaar mogen zoenen op straat. Een ander stond de zoenende jongens uit te lachen. De twee verliefde jongens reageren daarop geschrokken.

Olaf sprak de twee belagers op hun gedrag aan en belde 112. Na een korte discussie gingen de twee belagers weg. Volgens Olaf kreeg hij daarop commentaar van een lesbische vrouw en twee andere homo's die zijn optreden tegen de belagers 'discriminerend' vonden. Het stoort hem dat 'uitgerekend jonge homo’s mij nu wegzetten als een discriminerende rechtse homo'. Hij heeft besloten zich nooit meer in een dergelijk incident te mengen. " Jonge homo's en lesbo's zoeken het zelf maar uit, het is nu hun strijd.”

Erwin Olaf, jurylid van de Jos Brink-award, de staatsprijs voor homo-emancipatie laat aan de Gay Krant weten dat hij om die reden genoeg heeft van Amsterdam en wil verhuizen naar Berlijn. Kijk hier voor het hele relaas van Olaf in de Gay Krant.