Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Overvaller Albert Heijn gepakt

25 juni 2010, 01.50 uur · Aangepast 26 juni 2010, 19.49 uur

De politie heeft een 23-jarige Amsterdammer opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval donderdagavond op een filiaal van Albert Heijn aan de Jan van Galenstraat.

De politie loste na de overval tijdens een confrontatie met de overvallers meerdere schoten. Twee andere verdachten zijn nog voortvluchtig, maakte een politiewoordvoerder vrijdag bekend.

De supermarkt werd rond 22.00 uur overvallen. De overvallers bedreigden het personeel en een aantal klanten met een vuurwapen. De mannen gingen er vervolgens met een onbekende buit op een scooter vandoor. Agenten probeerden ze te stoppen en daarbij werden tenminste zes schoten gelost maar de overvallers wisten desondanks te ontkomen. De scooter werd korte tijd later in de Bestevaerstraat teruggevonden. Daar pakt de politie ook een derde verdachte op die de twee overvallers zou hebben geholpen.

In de hectiek reed nog een politieauto tegen een boom, daarbij raakte niemand gewond. In verband met sporenonderzoek werd de Jan van Galenstraat na de overval gedeeltelijk afgesloten.

De politie zoekt getuigen van zowel de overval als het schietincident. Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844. De politie doet geen verdere mededelingen over de kwestie. Omdat het een schietincident betreft, wordt eerst onderzocht of de agenten juist gehandeld hebben. Opvallend is dat de overvallen supermarkt op steenworp afstand is van Ram's Roti West. De rotizaak werd enkele maanden geleden overvallen en kreeg vervolgens te maken met straatterreur.

Het stadsdeel hoopt binnenkort camera's te plaatsen in de Jan van Galenstraat om de overvallen tegen te gaan.