Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Badr gaat zich in augustus melden'

3 juli 2010, 13.24 uur · Aangepast 5 juli 2010, 15.37 uur

Badr Hari is van plan zich in augustus te melden bij de politie. De politie is al een maand naar de kickbokser op zoek, omdat hij wordt verdacht van het in elkaar slaan van een portier in februari van dit jaar.

De advocate van Badr, Bénédicte Ficq, zegt dat hij zich na haar vakantie wil aangeven. Hari zou zich graag laten bijstaan door Ficq en omdat zij in juli op vakantie is, wil hij zich na haar terugkomst pas melden, aldus de raadsvrouw.

Badr Hari is sinds begin juni op de vlucht. Hij staat gesignaleerd op de internationale opsporingslijsten. Volgens bronnen die contact hebben gezocht met AT5 zou de Amsterdammer zich schuilhouden in Marokko.

Begin juni deed de recherche invallen in huizen waar Badr vaak verblijft, maar trof hem daar niet aan. Wel werden twee medeverdachten aangehouden. Een derde meldde zich zelf bij de politie. Deze drie verdachten zijn na verhoor vrijgelaten, omdat de politie ervan uit gaat dat Hari de hoofdrol heeft gespeeld in de mishandeling.  

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari zou Hari samen met drie andere mannen een portier van Club Blinq op het Kleine Gartmanplantsoen in elkaar hebben geslagen. De 33-jarige portier weigerde de vier de toegang tot de club omdat hun kleding niet aan de voorschriften zou voldoen. Er ontstond een ruzie waarbij de portier zo hard getrapt en geslagen werd dat hij met ernstige verwondingen in het ziekenhuis belandde. Vooral Hari zou de man volgens Het Parool zo hrad geslagen en geschopt hebben, dat hij zijn oogkas en zijn neus brak. De portier heeft nu een metalen plaat in zijn gezicht.