Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk geen trams en bussen bij Oranjefeest

8 juli 2010, 16.54 uur · Aangepast 9 juli 2010, 15.36 uur

In bepaalde delen van de stad rijden bij een huldiging van Oranje dinsdag waarschijnlijk geen trams of bussen.

Mocht Oranje wereldkampioen worden, dan zal het feestprogramma volgens het GVB zeker gevolgen hebben voor het openbaar vervoer in de stad. "We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Vrijdag weten we meer over de definitieve omleidingsroutes'', aldus een woordvoerster. Het publiek moet er rekening mee houden dat trams en bussen op bepaalde plekken in de stad niet rijden. Een deel van de extra mensen zal in de gaten houden of het wel veilig is om te blijven rijden in de stad.

Ook de NS neemt maatregelen. Het zal extra treinen inzetten om de verwachte massale opkomst naar Amsterdam te vervoeren. Het zal waarschijnlijk wel langer duren om de stad in te komen dan normaal. "Het is een uitdaging en dat vergt van iedereen begrip en aanpassing. We doen een beroep op de reizigers om zich sportief op te stellen'', laat een woordvoerder weten.

De NS laten zondag geen extra treinen naar en van Amsterdam rijden vanwege de evenementen rond de WK-finale. Wel zullen zondagavond langere treinen en treinen met meer capaciteit vanuit de stad vertrekken. Dat heeft een woordvoerder van het vervoersbedrijf donderdag laten weten.