Start van hoofdcontent

Stad

nl

SP wil opheldering over kosten Hogesluis

14 juli 2010, 15.38 uur · Aangepast 20 januari 2011, 10.26 uur

SP-raadslid Remine Alberts wil opheldering van het college over de kosten van de renovatie van de Hogesluisbrug aan de Amstel.

Uit een onderzoek van architectenbureau J. van Stigt bleek dinsdag dat zowel de bestekken als de ramingen niet kloppen. De gemeente is volgens Van Stigt onnodig bijna vijf miljoen euro duurder uit doordat de uitgekozen aannemer al in de voorfase bij het project betrokken is. Hierdoor is ook de kans groter dat risico's bij de opdrachtgever, de gemeente dus, komen te liggen.

Volgens Alberts moet het college alles in het werk stellen om de kosten van de renovatie te drukken. "De renovatie van deze monumentale brug is noodzakelijk en kost veel geld. Maar als we deze kosten nog wat kunnen terugbrengen, moeten we dat zeker proberen. Ik vind het ook buitengewoon vreemd dat de gekozen aannemer al in de voorfase bij het project betrokken is. Dat nodigt toch uit tot onnodig hoge kosten?"

VVD wethouder Eric Wiebes heeft volgens Het Parool woensdag een extern  onderzoek naar de gemeentelijke Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer aangekondigd. De dienst is verantwoordelijk is voor bruggen en wegen. De directe aanleiding voor het doorlichten van DIVV is de vertraging bij de renovatie van de Utrechtsestraat.