Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arrestatie na verdwijning paragnost

23 juli 2010, 13.14 uur · Aangepast 24 juli 2010, 19.43 uur

De societyparagnost Wolf Manus is zondag verdwenen uit verzorgingstehuis De Buitenhof in Buitenveldert. Vrienden van hem namen hem tijdens het bezoekuur mee.

Manus verbleef op een gesloten afdeling in het verpleeghuis. Hij was daar met rechterlijke machtiging geplaatst. Het is van groot belang dat Manus op tijd zijn medicatie krijgt. Het tehuis heeft de bejaarde man als vermist opgegeven. De politie heeft inmiddels een 69-jarige operazangeres uit Amsterdam gearresteerd. Zij werd vandaag vrijgelaten, maar is nog wel verdachte. Waar Manus nu verblijft, is nog steeds een raadsel. "Waar Manus nu zit, wordt hij perfect verzorgd. Ook krijg hij zijn medicatie", laat Coby Vleut, al jarenlang een vriendin van Manus, aan De Telegraaf weten.

De vrienden van Manus namen hem mee omdat ze bang waren dat hij zijn vermogen kwijt zou raken doordat hij daar niet meer zelf over mag beschikken. Ook mag niemand hem bezoeken. Volgens zijn vrienden wil Manus zelf ook weg uit het verzorgingstehuis. "Er is een brief onderweg naar het verzorgingstehuis waarin Manus schrijft dat hij uit vrije wil is vertrokken", aldus Vleut.

De 87-jarige Wolf Manus heeft jarenlang verschillende bekende Nederlanders, zoals Prinses Irene en Frank Govers, van astrologisch advies voorzien.

De politie wil graag in contact komen met mensen die meer weten over de verblijfplaats van Oscar "Wolf" Manus. Zij kunnen bellen met het nummer: 020-5592400.