Ajax is Chelsea de baas (3-1)

23 juli 2010, 22.18 uur · Aangepast 29 juli 2010, 01.08 uur

Een opsteker voor Ajax na alle perikelen rond Jol: de ploeg versloeg vrijdagavond in een oefenduel Chelsea met 3-1.

Ajax, dat vrijdag open dag hield, kwam al vroeg in de wedstrijd ietwat gelukkig op voorsprong. Een voorzet van Jeffrey Sarpong werd door verdediger Jeffrey Bruma van Chelsea in eigen doel gekopt.

Ook bij de tweede Ajax-goal, halverwege de eerste helft blunderde Chelsea, dat zijn beste spelers thuis had gelaten. Siem de Jong profiteerde van een fout van keeper Ross Turnbul, die zich verkeek op een uittrap van Maarten Stekelenburg. Daniel Sturridge had Chelsea even daarvoor op gelijke hoogte gebracht na balverlies van Eyong Enoh.

Hoewel Ajax in de rest van de wedstrijd de betere ploeg bleef, verzuimde het lang om de genadeklap uit te delen. Pas in de slotfase bracht invaller Hyun Jun Suk de eindstand op 3-1.

Maandag verloor Ajax nog een oefenduel van FC Porto. Direct daarna braken een paar onzekere dagen aan voor de club en de fans, doordat Martin Jol openlijk flirtte met Fulham. Inmiddels is de rust weergekeerd. Woensdag speelt Ajax in de ArenA tegen het Griekse PAOK Saloniki in de voorrondes van de Champions League. Dan moet blijken hoe ver de ploeg echt is.