Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Kou Kwakoe Festival weer uit de lucht

3 augustus 2010, 14.35 uur · Aangepast 4 augustus 2010, 16.29 uur

Het conflict tussen het Kwakoe Festival en podiumbouwer Van der Goes verhuur is voorlopig opgelost.

Medewerkers van de verhuurder van de podia en de verlichting op het festival, Van der Goes verhuur, stonden rond 12.15 uur voor de hekken van het festivalterrein. Kwakoe weigert hen echter toe te laten. Van der Goes verhuur laat AT5 weten dat Kwakoe een betalingsachterstand van 11.000 euro heeft. Daarom wil het bedrijf de podia en verlichting weghalen van het festivalterrein.

Volgens Kwakoe gaat het om een betalingsachterstand van 7000 euro. Daarvan had 5000 euro gisteren betaald moeten worden. Dat is echter nog niet gebeurd.

Vorige week had Kwakoe ook al problemen. De verhuurder van de partytenten op het festival, firma De Boer tenten, probeerde de partytenten af te breken omdat Kwakoe ook bij dat bedrijf een betalingsachterstand had.

UPDATE: Inmiddels hebben de medewerkers van Van der Goes verhuur het festivalterrein verlaten. De organisatie van Kwakoe heeft het bedrijf beloofd morgen een bedrag van een paar duizend euro over te maken. Van der Goes verhuur laat de podia en verlichting in elk geval tot morgen staan.