Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Personeel GVB wil strippenkaart terug'

1 september 2010, 12.01 uur · Aangepast 1 september 2010, 15.30 uur

Volgens veel werknemers van het GVB is het gebruik van de OV-chipkaart omslachtig en gebruikersonvriendelijk. Bovendien zouden de validators, de kastjes om mee in- en uit te checken, gevoelig zijn voor storingen.

Dat meldt De Telegraaf. "Net als het merendeel van mijn collega's verlang ik met smart terug naar die zo verguisde strippenkaart", zegt een conducteur in die krant.

Werken met de strippenkaart zou een stuk simpeler zijn dan werken met de OV-chipkaart. Een groep toeristen kon met de strippenkaart namelijk met zijn allen één grote strippenkaart gebruiken. "Nu staat elke toerist, elke Amsterdammer, elke reiziger in de rij om een OV-chipkaartje te kopen. En dat kost een hoop tijd als er 20 Italiaanse, 16 Amerikaanse, 14 Japanse, 28 Chinese, 36 Spaanse en 6 Russische toeristen elk met een biljet van tien euro staan te wachten tot ook zij eindelijk aan de beurt zijn", legt de conducteur uit.

Ook de validators zouden niet goed werken. "Die zijn vaak stuk. En wat erger is, ik heb meegemaakt dat er wel ingecheckt kon worden maar uitchecken lukte niet. Probeer dat maar eens uit te leggen aan slecht Engels sprekende Italianen, die mensen worden gewoon opgelicht", aldus de conducteur die De Telegraaf sprak.