Start van hoofdcontent

Politiek

nl

"Rel over wachtgeld bij GroenLinks"

12 oktober 2010, 12.15 uur · Aangepast 13 oktober 2010, 16.07 uur

In stadsdeel Centrum is een rel ontstaan over het wachtgeld dat de voormalige GroenLinks-wethouders Wil Codrington en Loes de Jong ontvangen. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de krant claimen Codrington en De Jong sinds hun aftreden het volledige bedrag aan wachtgeld. Codrington nam vorig jaar zelf ontslag als wethouder om als bestuursadviseur onderwijs aan de slag te gaan in Suriname. De Jong, die een eigen adviesbureau heeft, volgde haar op. Voor de vier maanden dat De Jong de functie bekleedde kan ze in totaal bijna 200.000 wachtgeld claimen.

De VVD en de SP zijn niet blij met de gang van zaken. "Beide zaken zijn maatschappelijk niet uit te leggen", aldus Nelly Duijndam van de SP in De Telegraaf. "Codrington is uit eigen beweging weggegaan uit het stadsdeel. Dan moet je geen wachtgeld claimen. "

Jan Sebastian van Lissum (VVD) zegt in de krant over De Jong: "Hoe is het mogelijk dat je vier maanden werkt en dan twee jaar lang wachtgeld pakt. Dat moet je niet eens willen. Wettelijk gezien mogen de dames dat, maar moreel gezien is dit verwerpelijk."

GroenLinks is ook niet blij met de situatie, maar de partij wil de zaak niet in de openbaarheid bespreken.