Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE: 'Ledenraad Ajax klaar met kritiek'

15 november 2010, 21.52 uur · Aangepast 17 november 2010, 16.07 uur

"Het zou wel eens een spannende avond kunnen worden." Dat zei erelid Arie van Os tegen AT5 over de ledenraadsvergadering die Ajax maandagavond hield.

Op sportpark De Toekomst werd onder meer gesproken over de slechte prestaties van de ploeg en over de oproep van Cruijff tot een revolutie.

"Mocht blijken dat de ledenraad geen vertrouwen meer heeft in het bestuur en in de directie, dan zou dat wel eens gevolgen kunnen hebben", aldus Van Os vooraf.

Volgens algemeen directeur Rik van den Boog was daar geen sprake van. "Het was een normale ledenraadvergadering, die al eerder was geagendeerd en dus niets met moeilijke periode te maken had. Er hing een eensgezinde en positieve sfeer", zo zei hij tegen AT5. Ook binnen de ledenraad is volgens hem bijna iedereen klaar met de kritiek en de onrust.

Johan Cruijff riep vorige week in zijn Telegraaf-column het bestuur op om op te stappen. Maandag deed het Ajax-icoon een klemmend beroep op oud-spelers als Marc Overmars, Tscheu La Ling en Keje Molenaar om zich kandidaat te stellen voor de ledenraad.

Molenaar gaf gehoor aan de oproep en liet weten beschikbaar te zijn. Ling daarentegen heeft naar eigen zeggen geen tijd om zich met Ajax bezig te houden.

Van den Boog is het met Cruijff eens dat er meer oud-voetballers in de ledenraad moeten. "Ik zou het zelfs geweldig vinden als we op die manier beter in gesprek komen met mensen die deze club hebben opgebouwd", liet hij maandagavond voor de camera van Ajax TV weten. "In de basis is dit een heel goed idee."