Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reclame voor woekerrentes in trams

18 november 2010, 09.32 uur · Aangepast 19 november 2010, 15.21 uur

Op de beeldschermen in de Amsterdamse trams wordt reclame gemaakt voor leningen waarvoor extreme woekerrente wordt berekend.

Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Leningen met rentes tot 25 procent op maandbasis worden aangeprezen in de trams. Omdat de dienst die de leningen aanbiedt de rente 'behandelingskosten'noemt, komt ze onder het wettelijk verbod op zulke hoge rentes uit en voldoet de reclameuiting aan de eisen van de Reclame Code Commissie.

Het GVB is voor honderd procent eigendom van de gemeente Amsterdam en verdient aan het beschikbaar stellen van reclameruimte. Een woordvoerder van het GVB wil niets van kritiek weten.  Alleen als het aanstootgevende reclame betreft, grijpt het GVB in", zegt zij.

Het CDA gaat de reclame voor de flitskredieten aan de orde stellen in de gemeenteraad en de wethouder vragen om hem te laten verwijderen uit de trams.

Vorig jaar werd een poster met de tekst 'Porno in het openbaar vervoer' van de abri's gehaald omdat reizigers lieten weten die ongepast te vinden.