Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen brand maar rook in Schipholtunnel

26 november 2010, 10.45 uur · Aangepast 28 november 2010, 15.55 uur

Het treinverkeer rond Schiphol is vrijdagochtend stilgelegd omdat er rookontwikkeling was in een trein. Dat liet de brandweer Kennemerland weten.

Door het incident kunnen er geen treinen van en naar Schiphol rijden. ProRail laat weten dat reizigers rekening moeten houden met een vertraging van zeker een uur. De spoorbeheerder adviseert hun om via een andere route te reizen. Naar verwachting rijden de treinen rond half twaalf weer normaal.

De trein waar de rook ontstond, moest worden ontruimd. Doordat het voertuig zich vlakbij het perron bevond, verliep dat zonder problemen. Ook het treinstation op Schiphol moest worden ontruimd. Een woordvoerder van ProRail liet rond half elf weten dat het station nog steeds ontruimd is.

Niemand raakte door het incident gewond. Een persoon had wel ademhalingsproblemen en moest ter plekke worden gecontroleerd door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer kreeg de melding van het incident in de trein tegen half tien binnen. Zij rukte groot uit, ook al bleek dat later niet nodig te zijn. Rond tien uur gaf de brandweer het sein dat de situatie onder controle was.