Start van hoofdcontent

Stad

nl

Islamieten trots op Bernard Welten

6 januari 2011, 11.12 uur · Aangepast 22 november 2011, 16.11 uur

De islamitische stichting As-Soennah in Den Haag prijst korpschef Bernard Welten om zijn uitspraken over het boerkaverbod.

Dat doet zij in een verklaring op de aan haar verbonden website Al-yaqeen.com.

Het kabinet is van plan een boerkaverbod in te voeren. Welten zei deze week in het tv-programma 5 Jaar Later dat hij er niet in gelooft dat zijn politiekorps vrouwen met een boerka zal arresteren. Zijn uitspraken leverden hem veel kritiek op, onder anderen van PVV-kamnerlid Hero Brinkman.

As-Soennah spreekt daarentegen van "een moedige uitspraak" die "getuigt van hoog niveau, visie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel." Volgens de stichting leidt een maatregel als het boerkaverbod tot het afzonderen van een deel van de bevolking en tot ontwrichting van de samenleving. "Korpschef Welten kiest met zijn uitspraak nadrukkelijk voor de veiligheid van de samenleving en doet daarmee zijn functie eer aan.’ Blijkbaar heeft Nederland nog mensen op vooraanstaande posities waar het trots op kan zijn."

As-Soennah is de stichting achter de gelijknamige moskee in Den Haag. Dat is een van de bekendste salafistische moskeeën van Nederland. Salafisme is een zeer orthodoxe stroming binnen de islam. De aanhangers ervan proberen zo veel mogelijk letterlijk volgens de Koran te leven.