Start van hoofdcontent

Ajax

nl

El Hamdaoui twijfelgeval voor klassieker

17 januari 2011, 15.09 uur · Aangepast 19 januari 2011, 23.45 uur

Het is nog maar de vraag of Ajax woensdag in de klassieker tegen Feyenoord kan beschikken over Mounir El Hamdaoui. De aanvaller heeft nog steeds last van zijn rechterknie.

Ook het meespelen van Urby Emanuelson is nog onzeker. De Ajacied heeft last van een enkelblessure, die hij in de oefenwedstrijd tegen Galatasaray opliep. Beide spelers misten maandag de groepstraining. Ajax oefent dinsdag voor het laatst in de aanloop naar de klassieker.

El Hamdaoui heeft tijdens het trainingskamp in Turkije een geïrriteerde kniepees opgelopen. Hij miste zaterdag de oefenwedstrijd tegen Galatasaray (0-0). De spits voetbalde op 8 december vorig jaar voor het laatst met Ajax. Hij mocht slechts invallen tegen AC Milan en was daar vervolgens zo teleurgesteld over dat hij zich pas een maand later weer bij zijn ploeggenoten voegde. Vorige week wist de aanvaller wel te melden dat hij een goed gesprek had gehad met trainer Frank de Boer en dat de lucht inmiddels weer geklaard is.

Bruno Silva is er woensdag sowieso niet bij. De schouderblessure van de Uruguayaan zal naar verwachting nog enige tijd in beslag nemen.

De wedstrijd tegen Feyenoord begint woensdagavond om 20.45 uur. Oorspronkelijk stond het duel voor 19 december op het programma. Wegens het extreme winterweer en de overlast door sneeuw ging de wedstrijd toen niet door.