Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Ouders bang gemaakt voor regulier onderwijs'

11 februari 2011, 09.03 uur · Aangepast 12 februari 2011, 13.56 uur

Een felle discussie donderdagavond tussen Lodewijk Asscher en de initiatiefnemer van thuisonderwijs voor kinderen van de ICA-school.

De wethouder had 100 ouders uitgenodigd om in het ICA-gebouw te praten over hun plannen de kinderen thuis onderwijs te geven. Daarvan waren er enige tientallen naar de bijeenkomst gekomen. De school moet in augustus sluiten vanwege slechte prestaties. De ouders op hun beurt vinden dat er geen geschikte scholen zijn voor hun levensbeschouwlijke opvattingen en dat thuisonderwijs het enige is wat hen nog rest.

De woordvoerder van het thuisonderwijsinitiatief, Redouan Iboualatsen, hield op de bijeenkomst de ouders voor dat zij op geen enkele reguliere school met open armen ontvangen zullen worden en dat ze zich er niet thuis zouden voelen.

Asscher was er heel stellig in dat hij met Iboualatsen aan het roer van het thuisonderwijs-project er geen enkel vertrouwen in heeft. Hij vond dat Iboualatsen de tegenstellingen alleen maar vergroot en angst zaait onder de ouders.

Hij raadde de ouders aan om nog maar eens te gaan praten met andere middelbare scholen zodat ze zouden zien dan ze daar welkom zijn. Desnoods wil hij een gang naar de rechter om het thuisonderwijs tegen te houden.