Start van hoofdcontent

Stad

nl

ICA-docenten willen nieuwe school beginnen

12 februari 2011, 17.02 uur · Aangepast 14 februari 2011, 18.59 uur

Docenten van het Islamitisch College Amsterdam hebben in november 2010 een aanvraag voor een nieuwe islamitische school ingediend.

Dit blijkt uit onderzoek van het VPRO-radioprogramma Argos. Het Islamitisch College moet in augustus de deuren sluiten omdat de school niet aan de normen voldoet.

Eén van de aanvragers van de nieuwe school blijkt Redouan Iboualatsen te zijn. Hij is ook de initiatiefnemer van de thuisonderwijsaanvraag voor 97 leerlingen van de orthodoxislamitische school. Als de school sluit willen deze ouders hun kinderen thuis gaan lesgeven in plaats van ze naar een reguliere school te laten gaan.

Nu blijkt dus dat het ICA ook een aanvraag indiende bij het ministerie van Onderwijs voor een nieuwe islamitische school. Wethouder Lodewijk Asscher laat in Het Parool weten niet blij te zijn met dit initiatief. Hij vindt het weinig geruststellend dat dezelfde mensen die het ICA runnen, een nieuwe school willen oprichten. "Ze hebben eerder laten zien dat niet te kunnen," aldus Asscher.