Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Van der Laan over Gerges: "Zie je wel!"

17 februari 2011, 19.57 uur · Aangepast 9 december 2011, 10.41 uur

"Zie je wel!" Dat was wat burgemeester Eberhard van der Laan dacht toen hij hoorde dat kickbokser Hesdy Gerges was gearresteerd.

Dat bekende Van der Laan donderdag in het AT5-programma Gesprek met de Burgemeester. "Ik vond het geen mooie gedachte van mezelf, maar ik had hem wel."

Gerges werd woensdagochtend op verzoek van de Belgische justitie van zijn bed gelicht. De K1-vechter wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in 128 kilo cocaïne.

Van der Laan heeft nadrukkelijk de strijd aangebonden met de grote vechtsportgala's, omdat uit politierapporten is gebleken dat die door de georganiseerde misdaad worden gebruikt als netwerkbijeenkomsten. Volgens de vechtsportwereld maakt de burgemeester daarmee de sport kapot. "Maar het gaat me er niet om de gala's te verbieden, ik wil ze alleen maar schonen", aldus Van der Laan donderdag.

In de gemeenteraad is besloten om de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen voor vechtsportevenementen. De organisatoren moeten nu kunnen aantonen dat ze van goed levensgedrag zijn.

Bekijk de hele uitzending van Het Gesprek met de Burgemeester hier terug.