Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gevaar voor instorten uitgebrande garage

19 februari 2011, 00.25 uur · Aangepast 21 februari 2011, 09.48 uur

De parkeergarage in Oost die vrijdagavond uitbrandde staat mogelijk op instorten. De omgeving van de garage wordt afgezet.

Dat zegt de Dienst Milieu en Bouwtoezicht tegen AT5. Technici van de dienst hebben de constructie bekeken en instortingsgevaar geconstateerd.

Het stadsdeel laat weten dat onder andere vijf veegwagens, twee spoelwagens en twee bestratingsvoertuigen verloren zijn gegaan. Het stadsdeel gaat vanaf maandag met gehuurd materieel werken zodat de Reinigingsdienst gewoon door kan gaan. Ook het afvalpunt is dan weer geopend.

De brandweer rukte vrijdagavond met groot materieel uit voor de brand in de ondergrondse parkeergarage aan het Drie Burgpad in Oost. De brand was ontstaan op het terrein naast het gemeentelijk afvaldepot. Volgens een getuige was het voor de brandweer moeilijk om bij de brand te komen. Ook zouden er problemen zijn geweest met de watertoevoer. De brandweer had het vuur uiteindelijk rond 23.45 uur onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zaterdag doet de brandweer verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.  Tientallen auto's liepen rook-, roet- en waterschade op. Het totale schadebedrag is, volgens de brandweer, nog moeilijk te berekenen.

Kijk hier en hier voor meer foto's op Gespot